Thursday, December 29, 2011

Hada Labo.

Assalamualaikum.

di kala malam yang sunyi ini (nampak beno nipunyaa) aku nak habaq mai pasai Hada Labo. tau tak hada labo nih apa? let me tell you olls. hada labo nih satu produk kosmetik dari negara Jepun. kira nombor satu dari Jepun la. aku tau benda nih pun daripada kawan aku Erina dengan Ili. konfem korang tak kenal kan. hahaha. dorang lah yang show off guna produk nih depan aku sambil tepuk2 muka dia.

aku ada warna biru.

ok, fungsi produk nih. dia ada 3 kategori. ada botol biru, putih dan merah. aku tak sure function merah tuh apa. yang aku tau putih untuk kulit yang hydrate dan biru untuk whitening. aku ada beli dua barang daripada hada labo. satu moisturizer and satu lagi lotion. kt botol tulis lotion la tapi aku rasa dia macam toner jer pun. cara nak guna dia sume ada tulis kat botol tuh. boleh dapatkannya di watson ataupun guardian yang berdekatan dengan anda.

berbalik kepada fungsi produk hada labo nih. aku nak fokus pada botol biru iaitu whitening. seriously, memang putih kulit ko dia bantai. kan kulit aku terbakar lepas naik ke bukit botak minggu lepas, so aku belilah produk nih untuk kembalikan warna kulit asal aku nih. baru 1 minggu lebih aku guna, dah hampir hilang belak muka aku nih. nampak tak keberkesanannya? haaa hebatkan hada labo. mana taknya weh, dia kasi double whitening kot. memang cepat lah kan putihnya. you can try it girls. 

pasal harga, tak mahal. kira standard lah. dalam RM45. 170ml. berbaloi lah kan. benda nih pakai 2 kali sehari. sekali pakai guna 2 titik je. tapi aku guna 3 titik. hahah over. benda nih pun tak payah guna kapas just letak kat tapak tangan pastuh sapu kat muka. sangat mudah. apa tunggu lagi? grabbbb la kat guardian. jangan beli kat watson weh, mahal doh. hahaha.

aku ada yg bawah sekali tuh. yg bentuk kotak tuh.

p/s : produk nih sangat sesuai untuk orang yang obses untuk putihkan kulit. lagi satu, aku memang suka gelapkan kulit tapi bukan secara original. hanya pakai makeup je aku suka gelapkan kulit. aku paling suka warna kulit macam Beyonce and Jennifer lopez. awesome!

related entries :
1. Hada Labo Make-up Remover Oil
2. Hada Labo Again

7 comments:

Raja Norhazrin said...

nak try la.

COOLEST VANILLA said...

hahahaha cha~~baru sya nampak d mention nama kmi tau~~hahahah lOL

d'heart said...

halal x?

Aisyah Taib said...

halal.

Firzanah Rasyiqah said...

wahhh bestnya...
boleh tlg tak..
check kan harga dia..
untuk pencuci moisturizer losyen toner ngan semua2 sekalilah..
nak sangat beli benda ini..
please yer..:)
thank you

Aisyah Taib said...

boleh terus pegi dekat guardian or watson untuk dapatkan produk hada labo.

rasanya tak lebih rm200 untuk dapatkan satu set. good luck :)

Queen Anne's Lace MakeOver Studio said...

btol2..saya pun guna hada labo tp yg color putih tu..mmg moist la kulit..bangga je org puji..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com