Friday, December 24, 2010

heboh la ko fiza.

ada budak tuh sebok sangat nak tau pasal mr.right aku. jangan sibuk tepi kain orang boleh tak? huh!

kalau aku simple jer. tak susah dengan aku nih. aku hanya impikan lelaki yang biasa-biasa jer. yang pasti orang tuh tak kedekut dengan aku. kenapa tak kedekut sebab aku taknak panggil dia haji bakhil. kang naya je kena panggil haji bakhil ngan aku. then, memahami orang. kenapa perlu faham orang lain sbb nanti takdelah aku kata dia tuh belagak. ego. itu lah sebabnya. lepas tuh orang tuh mestilah kelakar. sebab apa kelakar, supaya aku boleh ketawa hari hari disamping menggebukan lagi pipi saya ini :D

datin style :p

kemudian, mr.right aku tuh mestilah membawa ajaran islam sunnah. bukan syiah. sekarang nih dah banyak orang bawak fahaman syiah nih. bukan secara kasar tapi secara halus. apa bezanya? haa cari laa kat internet. kan banyak orang melayu sekarang rasa benda yang dia buat tuh betul tapi sebenarnya tidak. then, aku tak suka orang tuh suka kejar pahala. i mean, dia buat benda tuh hanya semata2 nak pahala. tak suka tak suka. buat sesuatu biar ikhlas dari hati yang nurani :)

lepas tuh, orang tuh mestilah rajin. kalau tak rajin sangat rajin siket pun takpe. bukan apa senang kat aku nak kemas2 rumah nanti. lepas tuh orang tuh mestilah sederhana sahaja. boleh terima keluarga aku dan aku sekali. haha. aku tak kesah rupa paras tinggi pendek gemuk kurus sume aku tak kesah. asalkan dia baik dan menyenangkan hati. kalau muka hensem menyirap jer hati nih buat apa kan? haha.

*hanya ingat ayat nih "kalau kita baik, insyaAllah kita akan dapat pasangan yang baik juga"

p/s : pelik pelik jer aku punyer mr.right. haha

6 comments:

gurlz16 said...

yeah!i like...byk juga..hihi...
btul2 statement ko...psl kita baik n psgn tu..100% agree...

Aisyah Taib said...

well, see the leg.

Raja Norhazrin said...

ni apsal memasing citer pasal mr right ni?
haishh, nak jugak la. haha :P

Aisyah Taib said...

fiza tag aku kot.

KizZ said...

Haha..mr.right pun ada tag tagging eah..btw,hope u jumpa yg btul2 right okay..


Jom sini,
Tuto tinggalkan link lepas komen

ada mokhtar said...

kena cari yang macam watak ayoub ni =) hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com