Monday, August 19, 2013

Tips: Cara Untuk Kenal Pasti Fragrance Mist Victoria Secret Original atau Fake

Hari nih aku nak share dengan korang cara untuk kenal pasti Fragrance Mist Victoria Secret samada Fragrance Mist tuh original ataupun tiruan. before that, you have to know what is body mist. ini untuk sesiapa yang tak tau la. 

body mist nih dia macam lotion tapi dia tak perlu nak disapu2 ke seluruh badan sepertimana yang kita lakukan bila pakai lotion. kebiasaanya body mist nih dilahirkan sebagai spray. so, you just spray then let it be. cewah. antara fungsi body mist ni of course kasi wangi badan kita plus dia beri kelembapan kepada badan kita.

*orang biasa panggil body mist. kalau VS, orang panggil fragrance mist. fragrance mist, body mist, they are same.

berbalik kepada cara nak kenal pasti Fragrance Mist Victoria Secret samada ori atau tak. apa yang perlu korang lakukan adalah. 

*botol sebelah kanan original, sebelah kiri fake.

1. Lihat pada penutup plastik body mist tuh sendiri. penutup plastik VS mist yang original kelihatan lebih jernih dan jelas berbanding yang tiruan. while penutup VS tiruan nampak lebih kabur.



2. Lihat pada penutup emas body mist di bawah. Penutup emas VS mist yang original kelihatan berkilat-kilat dan seperti ada serpihan yang berkilau-kilauan jika dibandingkan dengan yang tiruan. dalam kata lain dia, yang fake shiny. yang original sparkling.



3. Lihat pada penutup emas body mist di bawah. Penutup emas VS mist yang original mempunyai tiga (3) garisan atau jalur halus berbanding dengan VS mist tiruan yang hanya mempunyai satu (1) jalur halus atau kadang-kadang tiada jalur.



4. Lihat kat dalam botol tuh sendiri. kalau yang original tube dia slim. kalau yang tiruan VS nampak macam tube murah. size dia agak besar sedikit.



so tips nih boleh la korang guna pakai semasa nak beli Fragrance Mist Victoria Secret memandangkan kalau yang tiruan nih orang jual harga yang sama seperti original. konfem la kan rasa diri ditipu bila kita bayar harga yang sama dengan original padahal dapat yang tiruan. huhu.

biasanya aku beli kat online harga dia RM50 sebotol tak termasuk postage. kalau beli tiga botol, dapat free postage. ada banyak lagi pilihan Victoria Secret yang korang boleh pilih. nak yang bau wangi buah, wangi bunga, wangi fresh semua ada. you can find it at FragranceAttic


this is my favourite Pure Seduction ;) dah lima botol dah aku guna. ada Fragrance Mist, ada EDT.

p/s: sebelum namanya VS Fantasies Fragrance Mists, nama dia VS Secret Garden Body Mists.

17 comments:

Yuyu Zaza said...

Blogwalking di sini, jom singgah ke http://www.budakblogspot.com/

Budak Blogspot memberikan panduan dan tips blog dalam bahasa Melayu kepada blogger Malaysia untuk menghasilkan blog yang berkualiti, mesra SEO dan trafik tinggi. Budak Blogspot juga menerapkan pendekatan SEO, Google PageRank serta Alexa Rank yang baik.

Najiha Sabri said...

nice entryy ! suka sebab you share pasal cara nk thu VS ori or fake. hehe. takut terbeli yg fake tp byr ngan harga ori. tenkiu for this informative entry.

Lady ★ Hanna said...

biasa beli kt kdai dye terus. tak bli kt mne2 kdai. sbb tkut tertipu tu la.

iyou said...

nice tips!
ayu slalu beli kat butik terus :)

Marou Apple Hijau said...

gigih pergi pavi beli minyak wangi ni. sekarang beli kat curve je. btw nice info ya


Entri Baru Update 3Saat Lalu : Duit Raya Besar

Anonymous said...

Ooo. Baru th. Thanks :)

ummiaqif.blogspot.com

Anonymous said...

info yang bagus...
ilmu y bermanfaat wlupn pasal bodymist je... :)

Gema Parfum said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum :
Sejarah Victoria secret parfum.

----------

Esya said...

kat Fragrance Attic tu ori ke ?

Nurul Shahmimi said...

dekat curve u beli kat mana eia?

Shafika Afli said...

tq noh share...

ziera said...

Botol dia ada byk saiz x..sbb saya terbeli yg saiz besar dgn harga murah..

Aisyah Taib said...

botol dia takde banyak size. EDP size besar.
EDT size kecil 30ml.

Asz said...

Hi. Saya share ye :)

jazz farah said...

Assalamualaikum..sy menawarkan belian borong untuk victoria's secret product..borong minimum 10 botol sahaja..😊
Jika berminat boleh bagitahu.. Whatsapp sy +60145426657

Anonymous said...

Salam saya ada beli set 5 in 1 semua yg sis cakap tu memang nampak original la set tu cuma penutup botol tu ada jalur halus saya pun x pasti sama ada ori ke fake takut la

aisoice !!! said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah elmu.

Gema Parfum :
Parfum Victoria Secret.

----------

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com