Thursday, May 14, 2020

Resepi Udang Goreng Butter Cap Cus Siap

Hai korang :)

kalau rasa air liur dah menjejes, boleh la cuba ye resepi ni. memang cepat sungguh untuk buat. ni buat masa nak bersahur. makan panas-panas aummmm? sedap!

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Ug958CkT_HqidPfOh_7ACpktM9Lnl42b

bahan-bahan:
1. udang 15 ekor size sederhana.
2. bawang merah size sederhana 1 biji.
3. bawang putih 1 biji.
4. butter 1 sudu.
5. garam, gula dan Maggi Cukup Rasa.
6. cili besar warna hijau
7. daun bawang

cara-cara nak masak:
1. panaskan 1 sudu butter.
2. masukkan bawang merah dan bawang putih yang telah dihiris.
3. lepas dah naik bau, boleh masukkan udang yang dah dicuci bersih. (terpulang pada korang nak buang kulit atau tak).
4. perlahankan api, masukkan garam, gula dan Maggi Cukup Rasa dan hirisan cili besar hijau.
5. kuatkan api semula, kacau sebati semuanya. jangan lama sangat sebab udang masaknya kejap je. anggaran dalam 1 minit terus matikan api.
6. masukkan dalam mangkuk dan hiaskan dengan daun bawang.

cap cus siap kan? rasa yang korang akan dapat lemak-lemak masin plus manis siket je.
boleh cuba okay. good luck korang :)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com