Sunday, December 26, 2010

kenangan 2010 dan azam 2011

erm, kenangan 2010 yer? LOADING.............
*satu jam kemudian.
okeh, sekarang dah ingat dah. bagi aku tahun 2010 nih tahun yang banyak buat aku jadi matang. matang takde lah matang mana pun. tapi matang lah jugak.

habis spm bila ha? hujung bulan 11 2009 kan? aku rasa macam tuh lah. habis jer spm, bulan 12 aku dapat surat untuk menjalani Program Latihan Khidmat Negara kat Kem Paya Indah, Hulu Selangor. nak tau kat mana? dekat dengan airport KLIA dan LCCT. aku daftar PLKN 3 Jan. haa ko bayangkan awal tahun dah kena merana masuk kem tuh. cilabi kot. parents tak boleh hantar sampai kem. dah tuh sampai kem weekends tak boleh keluar. hari hari kena kawad. kena jerit sana sini. lepas tuh hari hari tido lambat dan bangun subuh.


can you imagine, aku nih dah sedap duk rumah takde wat apa apa keje yang berat, sampai sana hari hari kena kawad, lari, dengar ceramah itu dengar ceramah ini. tapi not bad la dekat sana. banyak jugak keje jahat yang aku suka buat. hahaha. kat sana jugak banyak kenal kawan baru especially kawan dari sabah and sarawak. aku masuk kem tuh, for sure muka aku gelap. baru sekarang cerah balik. hee :D kurus? hmm harapan laa. makan sedap weh kem tuh. siap boleh mintak lagi nak makan apa. walaweyhh!

then, after 3 months kat sana bermulalah kembali aktiviti aku membesarkan badan. hahaha. cuti 2 bulan kot. heaven giler. masa dua bulan nilah aku ambik lesen kereta dengan moto. lama jugak training. alih2 time test kereta jer lulus. padahal keretalah yang aku sangat cuak sebabnya baru belajar kan. kalau moto aku dah merempit lama dah sejak aku darjah 3 lagi aku dah merempit. jangan main giler. lulus jer lesen kereta, aku pun dapat tawaran UiTM Kota Kinabalu jurusan Pentadbiran Awam. before that, masa dapat tau result UPU, aku tak dapat. aku pun menangis satu malam. sebab aku berharap sangat nak masuk uitm. alih2 tak dapat ar pulak time tuh. 

so, bila dah tak dapat aku decided masuk form 6. sama jugak macam sandra, aku dapat kos sains then tukar ambik ekonomi. haha time tuh aku main2 jer masuk form 6. saje suka2 dengan si fahmi. haha siap main calling calling lagi. eh esok pegi sekolah nak. haha memang main main doh. pastuh aku rehat pun dengan fahmi. sumenya dengan fahmi. giler arh. lepas dua minggu aku masuk UiTM KK, fahmi masuk UiTM Seri Iskandar. 

itu bapak muda i. yang maroon tuh.

then, kita orang gathering balik time hari raya. woahh masa raya seronok sangat sangat. rumah pertama aku beraya rumah fahmi. hahaha itu first time aku pegi rumah dia. aku ingat girls jer yang ada rupa rupanya adi, zack, faiz, ayie pun ada jugak. rezeki aku lah agaknya jumpa dorang sekali. hehe. esoknya pulak, dorang still buat baraan. that day, adi tanya boleh tak datang raya kat rumah aku? fuhh semangat then aku cakap la datang la raya dengan farahan sume dorang pun nak datang. i segan tau orang laki datang rumah. tak penah aku bawak laki datang rumah. hahaha. mungkin dorang terasa ngan aku agaknya, yang datang rumah aku just perempuan2 jer. yang lelaki sume tak datang kecuali ayie.

habis raya, masuk balik UiTM. then kat sana pun seronok jugak. asyik berjalan jak dengan kawan kawan. pegi 1B, CP pastuh IP. makan makan dan makan. itulah keje kami di sana. sampai saje di kuala selangor, aku pun duduk jela dekat rumah. cuti sem nih keje aku online, kemas rumah, retest lesen moto. itu jelah. haha boring kot. tapi seronok. melepak jer kat rumah. hahaha.

so, azam 2011 aku kalau boleh  aku nak pandai masak lagi dan mudah mudahan aku nih jadi rajin untuk ke dapur. hahaha. azam aku lagi, aku nak kuar jalan jalan dengan dia. bertuah la weh kalau aisyah taib nih nak kuar dengan dia. hahahak.

p/s : thanks sandy for tagging me. 

3 comments:

gurlz16 said...

weh!sape 'die'?hahahaha

Aisyah Taib said...

secret la.
hahaha. nobody knows.

gurlz16 said...

wah..dah pandai..(e'eh ko mmg pndi men2 cmni drpd aq an)hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com