Sunday, December 26, 2010

Bandung, Indonesia.

aku tak tau apasal sekarang nih kuat giler berangan. berangan tahap ultraman gia pulak tuh. sekarang nih, aku teringin sangat sangat sangat nak pergi bandung, indonesia. kenapa teringin? eh aku nak pergi berjalan punya pasal la.


ish kat sana tempat dia best laah. banyak barang boleh beli. dah tuh murah pulak tuh. kan ada orang cakap barang kat sana ori. ori nyer tuh bukan la made in amareka ke german ke. dia made in indonesia. hahaha tu pasal la murah. contoh ek brand polo tak kesah apa barang tapi made in indonesia. benda tuh mmg ori la. tapi bukan la ori yg dari luar negara. so, thats why la murah harganya.

then, aku ada tengok kat tv indon channel apa entah. dia macam citer melancong2 nih la. so, itu kesempatan aku nak tau pasal indonesia. time tuh dia bawak gi bandung ngan jakarta. weh serius sonok kot kat bandung tuh. bayangkan, kasut nak beli ukur ikut kaki. pastuh pilih ar apa yang ko suka. tapi kulit ar. harga kalau duit malaysia dalam rm120-rm150. ok la kan. kasut kulit bukan sliper jamban.


pastuh dia tunjuk kedai tudung. perhhh macam2 stail. yang toncet atas, toncet tepi sume ada bai. harga memang murah la. lagi satu, kat sana orang cakap kena pandai pilih barang ar. dia cam medan shopping tau. satu kedai nih takde, jalan 5 tapak dah jumpa dah barang yang ko nak. huhuhu mabuk i tau nyah.

kata abang long aku pulak, bandung nih sedap orang laki yang pegi. sebab barang2 dorang banyak kat sana. baju batik, kasut, suar. macam2 lah. baju batik indon the best! aku suka gilerrr!

*citer nak gi bandung, macam nak pegi esok. citer barang itu ini macam duit beribu. 
eh hello, berangan dahulu sangat penting okay!

p/s : sape nak follow aku gi bandung? jom. tak dapat gi bandung, minum air bandung pun tak mengape.

4 comments:

gurlz16 said...

jom3...hihi...time dh keje..hihi

Raja Norhazrin said...

hoho, baru tau ke bandung best?
aku pon nak pegi kot, shopping sana heaven giler der...

::fatihahanapi:: said...

wahh,..jelesnye..huhuh

sandeh said...

http://bulibhakluko.blogspot.com/2010/12/first-contest-by-adam-haiqal.html

kena tagged! pg link ak bg tuhh :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com