Tuesday, November 8, 2011

Instanet.

Assalamualaikum.

aku nak jadi budak batak untuk entry kali nih. ok, aku baru je beli modem broadband. bukan baru tadi aku beli, minggu lepas kot aku beli. kenapa baru sekarang nak beli modem broadband? kenapa tak dulu. jawapannya senang. suka hati saya lah nyahh. ok, brand modem aku D-Link. dia aku rasa lebih kurang sama dengan CSL punya modem. rasanya lah. 

pasal dia punya sim card pulak. actually aku nak cerita mengenai sim card dia. bukan modem ok. modem dia bagus. laju. tak lembab macam celcom punya. bertahun nak tunggu baru nak elok. porahh lah kan. haha. kembali kepada sim card. aku ada survey DiGi, Maxis, dengan Celcom. apa yang aku boleh simpulkan Celcom lebih berbaloi-baloi. yang aku cari nih, bukan yang bayar bil punya. yang pakai topup punya.

so, aku survey lah celcom punya. yang aku tau sehari RM5, seminggu RM18. sebulan takde. TAPI dengan Instanet, ada sebulan. sebulan RM50. tak percaya? boleh klik Instanet. aku pun beli lah sim pack nih. harganya RM12.50. kalau kat Kuala Selangor, boleh beli kat kedai sebelah KFC Kuala. aku dah cuba. lebih laju siket daripada sim card handphone aku. mungkin sebab yang nih, mmg data user. so, dia lebih laju. MUNGKIN lah.

apa-apa pun, Instanet nih sangat bagus weh. aku beli pun sebab takut next sem aku dapat bilik yang takde WiFi. so, spare lah awal-awal. tak rugi pun kalau aku beli.

4 comments:

Raja Norhazrin said...

nanti citer kat aku dengan lebih lanjut weh!
MACAM tertarik!

gurlz16 said...

yeay~esya dah ada berukband...hahaha

Aisyah Taib said...

tepuk tangan tepuk tangan.
wuhuuu.

Sandra said...

woohoo. ble pinjam la ni nnt! hahahaha. TETTTT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com