Friday, October 28, 2011

shopping pun kena ada style ok.

Assalamualaikum.

lain keturunan, lain cara dia shopping. lain macam la pulak ayatnya. aku categorykan diri aku, jenis kuat shopping. pantang ada duit. kalau dulu time sekolah, ye semuanya kena sekat. duit mak pegang. apa aku nak semuanya terbatas. nak itu, tak boleh. nak ini tak boleh. dapat memang dapat, tapi pilihan mak abah aku. nampak tak betapa hampanya perasaan aku? 

aku senang je kalau nak shopping. takkan buang masa punya. mula-mula aku akan survey mana port aku nak beli. apa barang aku nak beli. aku aim je dulu. itu untuk tempat yang dekat-dekat lah. kalau aku pegi tempat yang aku jarang pegi contohnya Mid Valley hari tuh, see! takde satu barang pun aku bawak balik. jarang aku macam tuh. aku kalau shopping tempat yang aku jarang pegi, bagi aku masa 3 hingga 4 jam untuk meninjau. 

bagi aku, 3 4 jam tuh sangat sekejap. that's why aku tak suka shopping kalau parents aku ada. especially abah aku. sebabnya dia suka nak cepat. aku kalau nak cepat, tak payah beli. sure cepat giler. aku lebih suka sengsorang. lebih free. ko nak try baju ke seluar banyak kali apa ada hal kan. esok aku pegi shopping ngan EG ngan Aien. harapnya dia diam-diam je. aku yakin dorang hal dorang, aku hal aku. hahaha.

yang paling penting, aku kalau takde duit aku takde masa nak window shopping. buat sakit hati je. ada duit, baru shopping. that's my style.

p/s : Farahan kata aku kalau shopping mengalahkan datin. biasa je pun.

3 comments:

Aziera Jumat said...

esok mak datin kita bershopping ditemani 2 org body guard!

Raja Norhazrin said...

tak mampu la saye huhuw~

hana kei said...

klau ak jdi eg + aien..ak tingglkan je aisyah sorang2 kat c 2....hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com