Sunday, October 10, 2010

Kedekut Ilmu??

orang selalu cakap kalau kita share ilmu ngan orang lain kita punyer ilmu akan bertambah lagi banyak. i do not believe that. kenapa? sebab aku dapat rasakan bila aku share ilmu dengan orang, ilmu aku lagi berkurang. woahh!!

maksud saya di sini bukan lah macam share ilmu. tapi mengajar. share ke tuh? berbeza kan? aku dah serik dengan pengalaman aku waktu sekolah dulu. lagi banyak aku ajar orang, lagi siket markah yg aku dapat. kadang-kadang hairan jugak sebab apa boleh jadi macam tuh. mungkin time aku explain kat orang tuh aku mempunyai perasaan bangga diri. kali.

faham-faham jelah. Tuhan akan melakhnat orang yg suka belagak nih. bangga diri dan seerti dengannya. mungkin sebab tu lah makin aku ajar orang makin siket markah yg aku dapat. so, sekarang nih saya telah menginsafi diri saya sendiri. cewahh! aku taknak dah ajar2 orang. biarlah orang kata aku apa pun. aku tak nak nanti perasaan belagak tuh timbul. lebih baik aku berdiam diri sahaja.

tapi takde la sampai tak nak ajar langsung kan. mungkin kalau aku nak ajar pun dalam keadaan yg berdua2an. orang lain takde. hehehe. lain jadi nyer tuh. zasssss! ( jangan berangan aisyah )

 entahlah. susah nak explain perasaan nih. kalau bab pelajaran nih, susah sgt aku nk jadi ikhlas. hahaha. (kantoi syah ko kedekut ilmu!) dia kena tengok mood and orang yg mintak diajar tuh jugak lah. depends ok. aku nih takde la kedekut mana pun.

*orang buat baik ngan kita, kita mestilah berbuat baik dengan orang tuh. itu je yg mampu saya katakan.

2 comments:

Raja Norhazrin said...

ahahks~ bangga yer? tak cium bau syurga tau tau tau....
tapi aku tak penah nampak pon kebanggan kau syah time ajar2 aku dlu...
sorok yer? :P

Aisyah said...

teetttttt!
entah ar wey. rasa macam tu lah agaknya. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com