Friday, December 24, 2010

jangan guna minyak wangi kalau anda period.

Mungkin benda nih ramai yang tidak tahu. Baik lelaki mahupun perempuan. Aku rasa lah. Information nih untuk lelaki dan perempuan. Hehe. 

Statement : orang perempuan kalau datang bulan, badan dorang akan berbau walaupun dah sebotol minyak wangi dia pakai.

Anda percaya? Tak kan. Dah agak dah. Ramai perempuan yang akan bangkang punye. Tapi serius benda nih betul. Kita yang perempuan, kalau pakai minyak wangi sampai satu botol tetap gak bau2 yang tak diingini akan keluar. Memang la kita perempuan akan bau wangi. Yang aku nak citer nih orang lelaki yang akan bau bau2an yang tak sedap nak dibau tuh kat perempuan time perempuan tuh datang bulan. Faham ka? Rasa cam dah melalut je ayat aku nih. 

Benda nih dah lama aku survey. Memang betul. Dulu, aku, kakak aku, dan abang aku pegi kedai hamster. Then, yang jaga kedai tuh perempuan melayu. Bila dah selesai beli barang, dalam kereta abang aku pun cakap ‘hapak betul pompuan tadi rasa nak pengsan aku’ hahaha. Sekali wife dia pun cakap ‘mana ada hapak. Elok jer’ aku pun mengiya kan kakak aku. Sebab aku dgn kakak aku takde bau busuk langsung kat perempuan tuh. Serius wa cakap lu.


Lagi satu kawan aku. Aku tau dia period. Dia tumpang aku yang bawak kereta abang aku. Lepas tuh dah sampai rumah, abang aku pun cakap ‘apahal kawan ko tuh bau masam semacam jer?’ aku tak jawab. Tapi berfikir. Elok jer aku bau takde pape pun. Dah rosak agaknya hidung dia nih. Tapi pelik tau abang2 aku nih dia cam boleh detect orang perempuan datang bulan. Malu saya dibuatnya. 

Masa aku darjah empat, bapak muda aku ada ajar aku pasal benda2 nih. Dia just ingatkan aku kalau ko datang bulan, jangan sesekali ko pakai minyak wangi. Hohoho. Time tuh aku bodoh lagi aku just ikut apa yang dia cakap tanpa berfikir selanjutnya. Now it’s proved. 

Lelaki, kalau korang bau yang tak sedap ngan kawan perempuan korang atau gf korang jangan ingat dorang tak mandi. Hanya ada dua kemungkinan, datang bulan atau dorang terlupa pakai salat ketiak.

6 comments:

Balqees Amanda said...

sembur tapi jangan la banyak sangat..even tak period pon kalau tak kena gaya memang berbau sebab kita berpeluh bagai kan..

ada mokhtar said...

owh ye ke... i baru tau =)

Aisyah Taib said...

balqees, orang pakai deadoran tuh pun boleh detect kot dia tuh period. apatah lagi sembur minyak wangi. hehe

akuanakpahang said...

Salam dtg bulan kita tak tau... biasa tgh bulan mmg suka pakai minyak wangi kasi harum sikit badan.. awal bulan lagi wangi :)

luna Q jimat said...

salam ziarah..erm yeke..x tau pulak selama ni..biasanya kalau period mmg normal la kalau ada bau2 kan..sbb tu ske smbur minyak wangi banyak2 time tu..n si lelaki pulak kenala paham..toksah la nk kutuk, x baik..

zaira said...

kena lah selalu tukar pad ye kawan2 bila period...

jangan pakai perfume je tapi pad penuh tak tukar2...

for sure la berbau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com