Tuesday, February 19, 2013

Kebaikan Aloe

lamanya tak update blog. lamanya. lamanya. 

terus je bincang apa kebaikan aloe. aloe tuh nama tak berapa glamour dia. yang glamour dia aloe vera. har har har. mana nak dapat? kerat lah lidah buaya. eh bukan kena cari buaya then potong lidah dia. bukan2. kerat daun lidah buaya. in english i'm not sure what lidah buaya is. 

kebaikan utama aloe nih, semestinya untuk hilangkan jerawat, blisters, kulit terbakar (minor punya), dry hair, kulit kering etc. aku selalu gunakan aloe bila kulit kaki aku kering. yang kat tapak kaki tuh. haaa, itu lah tuh. memang cepat pulihnya. kalau bab jerawat pun cepat kecut you know. jangan main giler.

copy daripada google

aloe yang paling bagus adalah yang daripada daun lidah buaya tuh lah. sebab dia takde campuran lagi. kalau korang takde pokok lidah buaya tuh, boleh cari kat guardian or watsons. kat sana pun ada. tak pun cuba baca entry INI. 8 in 1 aloe dia tau. lagi kelaaaaas gituh.

p/s : tah pape yang aku taip nih. malas nak baca balik. sangat malas malas oh oh. nak tau lebih pasal kebaikan aloe rasanya boleh google sendiri. hihi.

6 comments:

Farah Waheda Wahid said...

selalunya aloe ni saya buat mask ajer...

✿A I N A A✿ said...

ena dlu guna aloe vera ni tempek kat muka... memang berguna.. tp skrg dah susah nk jumpa pokok ni... hurmmmmmm tu muka dah xtahan sgt tu, sikit sikit naik jerawat... T.T

Iyraa Cariyno said...

jom join segmen nie.Hadiah gempak2..

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/02/worniojowo-giveaway-by-wanynaziar.html

Iyraa Cariyno said...

jom join segmen nie.Hadiah gempak2..

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/02/worniojowo-giveaway-by-wanynaziar.html

Kenari Putih said...

Aloe ni pon bagus ntuk cuci usus kita. Kalau budak2 kecik dah lama tak poo poo boleh la bagi dia aloe kan, tapi bagi pada2 la sesuai utk umur dia..salah 1 ikhtiar jugak tu kan...

azrul said...

Saya ada menjual produk Aloe Vera tulen dijamin tidak mengandungi bahan kimia,kalau berminat boleh Call/Sms/Whatsapp di no.0126384580/0126384579
FB: Forever Living - Malaysia (Cheras)
IG: foreverliving_malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com