Saturday, June 15, 2013

Daily Face Care

Assalamualaikum! :)

nampak gayanya hampir sebulan gak aku tak update blog aku nih. it's okay baru sebulan. belum lagi setahun. kalau setahun, pakat kite tutup jela ye blog nih. uhuks.

entry kali nih just nak update pasal daily face care kite. hikhik *ketawa gedik*
so, kat bawah nih boleh la kot baca sendiri apa yang aku taip. lepas tuh boleh google apa benefits dia pada kulit muka kita. senang kan? har har har.  

untuk siang,
cleanser - Ultra Facial Oil-Free from Kiehl's 
toner - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free from Kiehl's
moisturizer - Rare Earth Pore Minimizing Lotion from Kiehl's
Sunblock - Maybelline BB Cream SPF50++

untuk malam,
cleanser - Ultra Facial Oil-Free from Kiehl's 
toner - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free from Kiehl's
moisturizer - Ultra Facial Cream from Kiehl's / Dramatically Different Moisturizing Gel from Clinique


itu secara basic lah. harian punya. wajib dilakukan hari2. eceh ceh ceh. dalam dua minggu sekali or seminggu sekali, aku akan guna produk hada labo untuk mencegah kulit aku nih immune dengan brand yang aku sedia pakai. aku pakai dalam dua hari, then sambung balik sedia kala. pencuci muka pun aku kadang-kadang akan tukar sekali sekala.

memandangkan sekarang nih asyik malas je nak jaga diri kan, sebulan sekali baru aku buang white heads or black heads yang ada kat muka nih. masa tuh memang aku akan guna Bioglo Blackheads Mask untuk memudahkan lagi kerja aku membersihkan muka. lepas je dah picit-picit muka sampai merah-merah, aku akan spray Bio-Essence Spring Water sekerap yang mungkin untuk hilangkan segala merah2 tuh. ternyata berhasil :)

*tak sempat nak tunggu sebulan, tengah bulan aku dah picit2 muka*

bagi aku, bio-essence spring water and bioglo blackheads mask tuh wajib ada untuk setiap orang baik lelaki ataupun perempuan. setiap bulan memang kena buat kot pembersihan muka secara menyeluruh. 

kalau yang mask biasa tuh, jarang giler dah aku guna. asyik je aku rasa takde masa. actually masa tuh ada, sengaja aku anggap masa tuh takde. so begitulah gamaknya sebulan sekali baru memanjakan diri. hi hi hi.
saya dah cerita daily face care saya, awak dah? 

4 comments:

Raja Norhazrin said...

rajinnya la pakai benda2 ni -__-

Aisyah Taib said...

ini paling malas aku Raje. huhu

Tcca Anuar said...

salute, kita tak rajin nk buat facial sendiri. hehe nice entry~

nuha ahmad said...

datang singgah.
terus follow :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com