Saturday, December 4, 2010

part 1 (freshie)

okey lets start.
firstly, pasal Raja Norhazrin. hmm, dia sangat okey! first aku kenal dia. darjah 4. darjah 3 aku tak kenal dia pun dan tak tau pun yg dia tuh wujud. seriously aku tak tipu. start darjah 4 baru aku kenal dia n mula rapat ngan dia. time sekolah rendah, dia sangat3 sensitive. i mean sensitif yg tak boleh dikawal. itu mmg saya tak boleh terima. mungkin time tuh dia belum lagi dilatih untuk menjadi wirawati yang berjaya. dan sekarang dia sudah berjaya. yeahh! and now, saya sangat tau macam mana dia tak puas hati, and macam mana dia puas hati. hehe. 

time sekolah menengah pula, dia dah ok dah boleh kawal perasaan sensitif dia. selalu jugak aku dengar masalah2 dia. one more thing, aku sangat geram dengan cara dia belajar. perhhh time pmr and spm, sume sapu habis. mantop! kenapa aku geram, sebab pelajaran aku mendata jer. tak naik2. dah la syah. ko tuh dah bengap, bengap jugak. nak geram2 pulak. aku bg kang. 

next, Farahana Nabilah. dia nih pun sangat okey! tapi aku start kawan ngan dia time form 2. itupun dah nak dekat hujung2 tahun. kenapa aku taknak kawan dgn dia awal2 tahun? sebab mmg aku taknak lah. banyak lak soal. tak tau ke aku nih memilih kawan? tau pun. mula2 aku tengok dia, dia orang yg belagak. itu tanggapan aku yg pertama. seyes aku tak tipu. orang putih kata 'dont judge a book by its cover' tapi aku, slumber jer. manusia mmg mempunyai perasaan2 camtuh. dengki mendengki nih mmg wujud. tapi aku xde ar dengki ngan dia. apahal lak nk dengki kawan pun tak time tuh.

kenapa aku kata dia belagak sbb dia cam taknak tegur orang. asyik berkepit ngan hafiza. pastuh rehat kuar ngan rabiha n adilah. so, aku biar je ar. bukan kawan aku an time tuh. *punyer kurang ajar ayat..then, lama2 aku tengok dia kan cam orang sawan tau. asal aku cakap je dia gelak tanpa suara. imagine that! tak ke macam orang giler ketawa tanpa suara sorang2. so, aku pun layan je ar dia hari ke hari tanpa disedari kami menjadi rapat. sehingga la sekarang dan jadi adik pun :)

next, Hafiza Jamaludin. ha ni lagi sorang. kawan dengan dia best. tapi bak kata raje, kadang2 dia cam annoying. tak tau ar apa yg annoying tuh, tp annoying la. payah nak cakap. kalau time form 1 dulu punyer men banyak bercakap. soh, diam pun slumber jerr dia cakap. tak henti2. macam keretapi takde break. kecuali letupkan jer keretapi tuh. baru berhenti agaknya. silap2 hilang langsung. dah tuh dia nih kuat melatah. bukan melatah 'oh mak ko meletup kebabow' bukan yg tuh. maksud aku, eh hafiza ko suka acap eh? melenting macam singa betina lapo tak makan 10 hari. gitu ler gamaknya. cuba ar slow and steady. just say yes. its ok what. 

Fazrul Faiz. budak nih sangat2 menyakitkan hati. sakit hati yg menyejukkan hati orang. haa pikir lah cam mana tuh. time sekolah rendah, tengokkan rupanya bukan men alim. ngan songkok an. suci jer muka nyer. alih2 masuk menengah lain jadinya. menyakat orang jer memanjang. tak renti2. terutama aku ar yg kena ngan dia. bikin panas.  memang sonok ar kawan ngan dia walaupun dia sangat suka menyakat orang.

Fahmi Ibrahim. budak ni lagi ar. time form 4 dulu aku ingat dia budak baru. punyer ar time tuh tak tau pasal sekolah. bagai katak dalam aquarium. tak tau pape. padahal c fahmi tuh dah wujud dari form 3. itupn nasib baik dia form 4 satu kelas ngan aku. kalau tak, haram nak jumpa dia. dia nih pun lebih kurang cam faiz ar. menyakat orang jer kejenya. tapi dia nih ok ar. boleh dibawa berkira. 

ps 1 : saya mintak maaf kalau anda terasa.
ps 2 : saya takdelah perfect mana untuk mengata anda. 
ps 3 (yg terbaru hrga 1300++) : anda dipersilakan untuk mengata saya kembali.

to be continued

4 comments:

gurlz16 said...

yeah!i be the 1st one y komen..hihi...hurmm...
knpe aq mlatah??b'coz...it's not true...haha...so nak say yes pebendenye kalau xbtul kan...*wink*

EsyahTaib said...

kot yer pun benda tuh tak betul,
be cool. jgn melatah. orang tua2 kata kalau kita ni cepat melatah, benda tuh betul.

Raja Norhazrin said...

hei mek ciken! mek ciken!

kau tak bengap ar, kurang rajin jer...
[macam la aku rajin =.="]
kalau kau rajin, mesti manthop bha...

*PS 4 belom kuar an? hakhakhakhk

EsyahTaib said...

ye ar kot. aku kurang rajin.
entah ar. rezeki jugak sebenarnya.
itu yg paling tepat.

*ps4 belum kuar lg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com