Sunday, December 19, 2010

macam mengganti baju.

Kenapa ek ada remaja yang suka sangat bertukar2 pasangan? Dalam erti kata lain playboy or playgirl. Rasa cam apa je kalau ada umat yang macam nih. Bayangkan baru berkapel dah jadi camni macam mana kehidupan lepas kahwin? Tentunya haru la kan jadinya. Ini hanya daripada mata kasar. Kalau mata tuh ditajamkan, tak tau la apa akan jadi. Haha. 


Kadang-kadang rasa dorang-dorang nih hanya membuat pasangan dorang tuh macam baju. Bertukar-tukar. Apalah faedahnya? Puaskan hati? Nafsu? Hmm tak kesahla apa benda yang nak dipuaskan tuh. Asalkan bahagia ye tak? Dah tuh bila orang-orang yang meninggalkan pasangan dorang tuh ditinggalkan pula, tau pula marah. Time dia buat kat orang dulu, takde pulak nak fikir. Pelik pelik. Eloknya orang2 camnih dikenakan balik jer. Baru tau sedar. *gelak jahat HAHAHAHA! 

Lagi satu, ada yang jenis pasangan yang dikongkong. Huh, memang tak bahagia la jawabnya. Weh bayangkan baru 16, 17 tahun dah dikongkong oleh pakwe or makwe. Ohh please la. Time umur2 macam ni lah kita kena enjoy. Jadi remaja. Nih tak, nak kuar pun nak mintak permission. Tak salah rasanya kalau nak berkapel. Tapi tolong la jangan jadi kapel yang tak bebas. Ingat. Kapel tuh tak semestinya akan jadi suami isteri. Kalau dah ada tittle isteri or suami tuh takpe la jugak kan nak kena mintak kebenaran bagai. 

peritnya hidup.

Sangat tak boleh terima kalau ada kawan yang dikongkong oleh pasangan dorang. Nih kawan ajak kuar makan pun tak boleh ada laki ar tak boleh ada pompuan ar. Apa jadahnya macam tuh kan? Tapi best kan kalau tengok pasangan kapel yang sempoi. Jumpa membe2 pun tak tunjukkan yang dorang tuh pasangan bahagia walaupun hakikatnya takdelah sebahagia mana. Haha. 

Mana aku belaja jadi macam ni? Daripada Mr.Rahezzal Shah. Hahaha. Kalau ikut dia pulak lagi dasyat kot. Contoh ye yang penah dia bagi. Awek merajuk sebab pakwe taknak kuar pegi tengok wayang. Merajuk tuh pulak sampai 3 4 hari. Katanya tinggalkan saja awek tuh. Buat apa lagi mau tunggu rayu2. Punya bidak. Hahah itula antaranya. 

p/s : aku pun tak tau macam mana kalau aku berkapel nanti. Tapi rasanya lebih baik tak payah. Admire lagi ok :D

5 comments:

nazierah roslan said...

yang penting,kita kena jadi diri sendiri bila couple ni.

jangan pentingkan diri sendiri dan ikhlas antara satu sama lain.

hee.;)

Raja Norhazrin said...

for me ar kan, kalau dua2 ikhlas..kau akan rasa indahnyer perasaan cinta..kau rasa indah perasaan rindu...


*jangan gelak wey.

Aisyah Taib said...

wahhh indahnya aku rasa :)

Raja Norhazrin said...

-.-

Mohamad Izwan said...

selagi tak bernikah, tak de hak nak control hidup dia.. dari control2 biq pkir perancangan lepas kahwin camane.. financial n etc..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com