Saturday, February 9, 2013

Seng Heng terima Rebat RM200: Pakej Komunikasi Belia

Mengikut bajet 2013, belia yang berumur 21-30 tahun layak menerima rebat rm200 untuk membeli smartphone. tujuan dia supaya belia kini terdedah dengan dunia internet. kalau ikut syarat kelayakan seperti di bawah ini, kira wajib langgan internet lah kan ikut talian telekomunikasi yang korang guna. celcom ke, digi ke, etc.


TAPI, kalau korang nak beli handphone sahaja tanpa langgan internet bulanan, yelah mana tau tak mampu nak commit monthly payment kan so, korang boleh beli dekat Seng Heng. Aku memula terkejut gak seng heng terima rebat tanpa langgan internet. haa jangan terkejut ye. boleh guna tau rebat kat sengheng.

contoh kalau korang nak beli phablet samsung galaxy note 2, harga dia RM2299 tolak rebat rm200 jadi RM2099 dengan warranty SME 2 tahun. kalau bayar rm50 lagi, Seng Heng akan bagi warranty SME lagi 2 tahun. so totalnya RM2149 dengan warranty 4 tahun.


kiranya aku rugi lah beli hari tuh. awal siket je aku beli kot. aku beli harga RM2200 warranty SME 2 tahun jer. so, rugi dekat warranty lah. huhu. tapi dah beli dah pun, so takde maknanya semua tuh kan. kalau korang nak guna rebat tanpa langgan internet, boleh lah beli dekat Seng Heng. hihi.

nak memohon rebat boleh KLIK SINI.

p/s : kalau nak tau Smartphone apa yang Seng Heng tawarkan untuk gunakan rebat boleh lah pergi ke cawangannya yer. yang pasti samsung note 2, S3, S3 mini ada. ada dalam 8 jenis rasanya. iphone takdo noh.

7 comments:

cik lemon said...

nak tanya boleh? kena bawak tak surat pengesahan? ke bawak IC je?

AisyahTaib said...

Yup. Bawak sekali. Kalau nak guna abang punya ke kakak punya ke pun boleh. Hari tuh pakcik tuh guna anak dia punya beli note 2 kat seng heng.

Farah Waheda Wahid said...

^_^ untunglah... dapat beli dengan rebat... kakak dah x masuk buku dah...tahun ni kira 31 tahun la umur kalau ikut tahun...kalau ikut bulan...belum lagi... baru 30 ... ekekekekeke...

jakpa said...

nk tnye..wawrranty SME stahun ke 2thun?

jakpa said...

nk tnye...warranty SME 1thun ke 2thun?bkn 1thun ke?

Unknown said...

wajib ada credit card ke nak beli hp kat sen heng ni?

Anonymous said...

salam kak, nak tnye..rebat tu kne jdi ahli diorg dlu ke??? bulan2 diorg tolak macam mana???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com