Friday, March 8, 2013

Kuasa Wangian.

aku memang dah lama nak tulis pasal minyak wangi nih. nak nak pulak aku sekarang selalu tergoda dengan wangian lelaki. hahaha. so, lelaki yang memakai perfume sila jangan stay sebelah saya nanti saya tergoda.


haa nampak tak penangan minyak wangi macam mana? mampu memukau seseorang tau tak. mengikut kajian, minyak wangi nih mampu membuat kita terpukau dan jugak boleh ubah mood seseorang tuh. daripada nak marah jadi cool. tak jadi nak marah. ye memang betul. nak nak pulak kalau kita bau benda yang manis dan sedap lagi lah mood kita akan cepat reda. 

kalau aku, aku suka bau yang berasaskan buah. kalau bunga-bungaan nih tak berapa minat pulak. hikhik. kalau berasaskan bunga kena tengok lah jugak baunya macam mana kalau lembut okay la. kalau baunya menusuk hidung shuh shuh main jauh2.


orang lelaki lebih gemar atau mudah tergoda dengan perempuan yang menggunakan perfume perisa vanilla ataupun bau badam. aku pun tak sure bau badam macam mana tapi kalau vanilla yelah sebab dia bau lembut kan. 

ohh ye. sebelum terlupa korang tau kan bau minyak wangi nih kalau lain orang lain kesesuainnya. contoh macam aku sendiri, aku tak sesuai dengan bau bau bunga-bungaan tapi sesuai dengan bau buah-buahan. ok tips kat sini kalau nak try perfume, try dekat nadi kita. sebabnya selalu yang akan terjadi bau dekat botol lain, bau dekat badan lain. jadi nak tau bau sebenar silalah test di nadi sebelum beli ye. hihi

2 comments:

timm_bill said...

ow, yaka! ok3..slalu beli cium2 ja dari btol tu..

Gema Parfum said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Gema Parfum :
Minyak wangi pria.

----------

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com