Tuesday, March 5, 2013

Tips Penjagaan Kulit Muka: Cara nak remove make-up

orang selalu kata jangan tidur dengan make-up. remove dulu baru tidur. aku kata jangan bawak make-up semasa cuci muka. remove dulu baru cuci muka. aku ada 2 cara untuk remove makeup aku di mana kedua-dua cara aku nih sangat mudah ;)

first. aku guna hada labo make-up remover oil. uolls semua boleh KLIK SINI untuk baca cara-cara yang aku buat cemana supaya kulit tak rasa melekit-lekit.


second. i just use Silky Girl Hydra Clean Makeup Remover. aku suka yang ini sebab dia punya bau wangi dan sangat murah untuk dimiliki. plus, you can use it to all your face. worth it rite? 

ok, cara-cara dia pulak camni. 
1. sapukan sedikit ke dahi, hidung, pipi (kiri dan kanan), dagu, dan juga leher. 
2. ambil face cotton sapukan keseluruh muka dan leher.
3. done.


untuk cara yang kedua, selalunya aku guna wet tissue sebab dia besar dan mudah untuk aku lapkan ke seluruh muka dan jugak leher. so, terpulang kepada korang nak guna apa untuk sapu remover tuh tadi.


yang nih pulak, remover untuk bahagian mata. memandangkan aku tak suka pakai eyeliner, so benda nih tak berapa nak berfungsi untuk aku unless aku guna mascara or eyeshadow. rasanya jarang giler arh aku guna. hahaha.

p/s : kalau aku rajin, aku guna remover silky girl. kalau aku malas aku guna hada labo punya je sebab senang dan cepat. 

1 comment:

ziana shaklee said...

saya pun pakai yg remover silky girl tu hehe..best+jimat kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com