Tuesday, November 1, 2011

Keinginan #1

Assalamualaikum.

kalau tanya sesape pun, ramai yang ada keinginan dorang yang tersendiri. keinginan nih umum. apa-apa pun boleh jadi. yang baik, yang jahat, semuanya buli bha kalau ko. keinginan korang aku tak tau. tapi apa yang aku nak taib kat sini pasal keinginan aku. 

benda yang paling aku nak sekali ialah melancong dengan family. kan kita orang semua dah besar-besar jadi bila bejalan rasa seronok tau. malangnya, apa yang selalu terjadi mesti salah sorang tak wujud. abg long takde lah. bohai kerja lah. boringnya tuh. benda best jadi tak best weh. ape kes kan?

so, apa yang aku inginkan ialah buat satu tabung then, semua adik beradik mesti kumpul duit dalam tuh. ahaks! macam budak-budak pun ada gak. tapi aku rasa yang budak2 tuh lah yang boleh menjayakan projek mega nih. kalau aku, macam-macam tempat aku nak pegi. pegi dengan melakukan aktiviti. bukan hanya duk dalam kereta pusing-pusing lepas tuh makan -_-

tempat-tempat yang paling aku nak sangat semua pegi Paris, London, dan Italy. ok sembang kencang. hahaha. tempatnya adalah Langkawi, Taiping, Penang, dan Johor. aku rasa, kalau semua involve konfem best. dengan syarat yang sorang tuh kene semenggah siket lah perangainya. kalau tak, makan kaki makan dia. itu keinginan yang pertama :)

keinginan yang kedua, aku nak sangat buat trip dengan kawan-kawan. aku yakin, kalau dengan kawan-kawan lebih seronok. ok, family and friends are very different things. toksah nak tipulah. ko akan tukar perwatakan kau bila dengan family dan bila dengan kawan. dengan lebih menggila ye.

kalau aku, aku lebih suka pergi ke Melaka atau Genting Highlands bersama kawan-kawan. malangnya, kalau aku kata nak pegi esok, memang nak kena penyepak lah kan ngan abah aku. aku tak tau lah kenapa, aku plan nak ke Genting Highlands dengan abang-abang aku pun abah ngan mak tak berapa nak kasi. macam-macam alasan dia kasi.

jiwa orang dah berumur memang begitu agaknya. esok aku dah tua pun kabo gitu jugak. nak buat benda-benda giler pun payah kot. sudahnya mak ngan abah duk rumah dating dua. kami pergi jalan. HAHAH! ok, dah menyimpang. aku SANGAT nak jalan-jalan ngan kawan-kawan. harapnya suatu hari nanti, semuanya akan menjadi kenyataan.

4 comments:

hana kei said...

tunggu time dah keje ye..smua tmpt kite leh pegi..6 taun akan dtng..syarat..ko jgan kawin lagi la...jgankan genting...BANGLADESH pun ko leh pegi....

Aisyah Taib said...

oh yer? oh sronoknya. haha

Raja Norhazrin said...

aku x rase yg part kumpul duit adek beradek tu mcm bdak2..
BRILLIANT jugak idea ko ni..
dh smpai mse bole gne kan..
mne ar tau capai beribu ribu..
klu capai beribu ribu, paris london dan italy bukan lagik sembang kencang..
muehehehehe...

** tak saba nak becuti sesame!!

Aisyah Taib said...

hoho. yang pasti jelajah malaysia dulu weh. biar semua tempat ada kenangan. itu yg aku nak sangat-sangat buat.

and aku pun tgh tak saba nak bercuti sesame!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com