Friday, December 7, 2012

Warna Bibir Macam Mana Jadi Pilihan?

Assalamualaikum.

*nak lipstick power power macam power root tongkat ali KLIK SINI.

seperti dalam entry sebelum sebelum nih, aku pernah cakap. ada orang suka ber-lipstick, ada orang tak suka ber-lipstick. aku category manusia yang suka ber-lipstick. kenapa? sebab aku taknak kelihatan pucat samada dalam rumah ataupun luar rumah. eh dalam rumah saya guna lipbalm jer tau. 

kalau aku, aku suka warna lipstick yang soft pink. itu yang paling ngam dengan aku. aku pernah jugak nak try warna warna pucat yang beyonce selalu guna tuh kan, tak ngam. aku rasa macam aku tak pandai guna gincu. fail to the max. hahaha.


nak lain siket pun, aku guna warna gelap. macam pure strawberry punya warna. itupun jaranglah aku guna. aku mesti jugak guna warna soft pink. barulah enjoy! hahahak. kat bawah nih adalah lipstick yang aku selalu guna.


satu daripada body shop (RM45.90). satu lagi daripada maybelline (RM39.90). yang maybelline punya best ouh. rasa vanilla kot. sedappp. hehehe. korang pernah try lipstick warna merah? aku tak pernah. tak berani pun. hahaha.

Kate ada sediakan lipsticks yang warnanya ala ala Hollywood habaq hang. pegi kat website Kate.com or Katerouge untuk tengok warna warna dia. dekat website dia, korang boleh dapatkan tips makeup secara percuma. so, apa tunggu lagi? cepat cepatlah belajar. 


untuk pengetahuan, Kate Rouge nih dia ada infused treatment untuk kekalkan bibir kita sentiasa lembap. so, kepada sesiapa yg selalu bibir kering tuh, boleh lah cuba jenama Kate pulok.

4 comments:

shafiq said...

puhhh puhh nice entri , banyak info , hewhew ;D tapi kan , kalau kaler original okay jugak kan ? haha ,

timm_bill said...

teringin la nk blajar pkai lipstik ni..tpi x brani la..

~CAHAYA~ said...

sy suke merah delima...huhu

Anonymous said...

I am not sure where you're getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.
My weblog ... know memes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com