Saturday, December 22, 2012

Samsung Galaxy Note 2 vs. Ipod Touch 5th Generation

Assalamualaikum.

sekarang nih aku sedang berada dalam dilema. dilema nak beli phone yang mana satu. itulah dilema yang aku sedang hadapi. apa yang aku nak hanyalah satu gadget yang boleh berfungsi untuk internet. sememangnya aku tak boleh hidup tanpa internet walaupun sehari. sedihnya lah :(

before this aku minat sangat dengan Samsung Galaxy Note 1. time aku minat tuh just a few weeks before Note 2 keluar. memang sah sah lah semua orang kata rugi beli Note 1 kan. sebab perbezaan dia terlampau banyak. aku congak2 pun memang rugi kalau sekarang nih beli Note1. so, aku pun fikir fikir lah lagi nak beli phone apa. 

then hari selasa lepas aku dengan abang2 aku; EG dengan Aien pegi lah jalan2 dekat satu shopping mall nih. memang kita orang tengah survey2 phone time tuh. kita orang pegi dekat Sony, Samsung dengan Apple. aku hasut si Aien ambik Note2. sebelum nih aku memang dah racun dia dah tapi dia taknak percaya. bila pergi kat kedai pegang sendiri, tengok sendiri memang aku rasa dia akan beli Note2. 



jadi aku pun tawar hati lah sebab dia nak beli Note2 dah kan. aku memang tak suka design Note2 tuh. walaupun dia berganda ganda extra daripada Note1 aku tetap tak suka. tak tau lah kenapa. mungkin sebab size dia yang terlampau panjang agaknya. bila sampai dekat Apple, aku tertarik sangat dengan Ipod Touch dia. masa tuh aku tengok ada sorang budak dalam 6 tahun macam tuh khusyuk main game guna Ipod Touch 5th generation. sebab apa aku tertarik? sebab warna dia yang striking. HAHAHA. 



masa kat kedai tuh, aku just suka warna dia je. then balik tuh, aku search lah info pasal ipod touch nih. yang best pasal ipod touch 5th generation nih dia punya size panjang, lebar sama macam iphone5. kelajuan tarik wifi sama macam iphone5. that's why aku suka. hehehe. cuma camera pixel je beza dengan iphone5. iphone5 8mp, ipod5 5mp.

for sure, ipod touch nih hanya untuk internet sahaja. memang aku cari gadget yang macam nih. aku taknak ipad sebab dia besar susah nak masuk poket. aku kalau berjalan, walaupun bawak handbag, hp dengan duit dalam poket. safety first. 

so, kalau korang nak tau lebih pasal harga, spesifikasi dia, boleh lah KLIK SINI. kalau lah kan aku betul betul nak beli ipod touch nih, aku akan pilih yang warna pink 64GB punya.

7 comments:

Si Matatajam said...

Bestnya kalau dapat note2 satu..hi hi.. Salam kenal dari kak M..done folo here

kaizen said...

tp klo ipod tuh kne crik tmpt ade wifi la bru bleh on9 kn?? maknenyer dlm kete/bas xleh la on9 kn???

*crik hp bia yg puas ati nyer... hehehe

Aisyah Taib said...

iya pulak kan. haihh kenapa tak pernah terfikir yg ipod nih takleh msuk sim card. ingatkan nk guna sim card broadband.

kaizen said...

hehehe tgk... sila pikir semula....

Aisyah Taib said...

kalau macam tuh, kembali ke idea asal lah. ambik note2. wuhuu. thanks again for the idea :D

✿A I N A A✿ said...

gila cun!!! ena apepun, tengah kumpul duit nk beli iphone.. my idaman sejak dulu lagi...

Amisya Suraya said...

Mak aii . 64gb .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com