Monday, May 30, 2011

Sergeant Keroro tanya apa hobi anda !!

Assalamualaikum.

aziera, tahniah sebab ko dah berjaya membuatkan aku nak mengepost pasal hobi aku. tahniah diucapkan. well, kat blog nih tau2 jelah. macam2 contest ada. ada tnya pasal url la. seyum la. fashion la. eh macam2 lah. kalau nak dikabo kan sampai esok pn tak habis. kali nih aku saje suka-suka nak buat tag nih. hee :D 

Sergeant Keroro punyer contest. klik gmbr untuk ke blog dia :)

bagi lah soalan apa hobi ko? apa cita-cita ko? soalan yang paling mencabar bagi setiap orang. bukan mencabar mana pun. bila orang tanya, dia tak leh nak jawab sambil petik jari. benda pertama akan dia buat haaa apa eh hobby kite? kite tak tau la. majoriti semua macam tuh. termasuk la aku sekali. *tengah loading lama giler smpi save draft dulu.


sambung balik. kalau tanya pasal hobby aku. aku suka sangat kumpul duit syiling. kaching! $$ eh kumpul duit syiling nih best tau. terutama skali duit 50 sen. sangat la seronok dan puas hati. aku kmpul duit syiling bukan baru2 nih jer. daripada aku kecik lagi darjah 1 camtuh dah kumpul dah. 

bezanya time kecik dulu tak byk ar aku kumpul paling banyak aku kumpul pun setahun rm30 jer. cikai. tp klu dulu rm30 tuh macam2 boleh beli banglo. (ni kaki tengok DVD nih) la nihh. beli topup jer dah habis. aku start mengumpul syiling nih apabila terbitnya perasaan cemburu dengan abg aku. mana taknya dia buat tabung guna tempurung kelapa siket punya lawa.

so perasaan jeles yg membuak2 sampai aku menangis terpekik terlolong cakap nak tabung mcm tuh jugak. punyalah abg aku marah kt aku. terpaksa ar dia buat tabung lain time tuh. masa kecik2 mana la nk fikir perasaan org. tau dia jer betul kan. klu aku jadi abg time tuh dh lama aku rembat dia. 

punya kemaruk aku kumpul duit syiling, sampai orang punyer duit pun den kebas. hahaha. itu ko jangan ikut. bahaya. kot2 kantoi naya jer. tapi tuh dulu ar. masa sekolah rendah. abah den punyo pun den ambik yo. tapi sekarang nih, mmg titik peluh gua sendiri kumpul woah.


banyak faedah weh kumpul duit syiling. tambah2 lagi dapat kumpul yg antique2 nih. fuhhh marveles. sesak-sesak leh tukar jadi duit kertas. leh belanja2. hehe :D

*duit kertas yg pelik2 pun ada gak aku kumpul tapi tak banyak.

Sandra Reena & Hafiza Jamaludin sila buat benda alah nih. TQ.

2 comments:

sergeant keroro said...

wow!! thanks join! :)

hobi kita sama lah,hehe :P

tapi aku lagi banyak, setahun leh dapat rm50 XD

Aisyah Taib said...

hek eleh itu aku ckp aku kmpul time kecik2 la.

skrg jgn citer. duit syiling lg byk drpd duit ketas. hehehe :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com