Thursday, December 30, 2010

kejor yop kejor.

berita panas sekarang nih BOLA SEPAK. kalau kat indon panggil SEPAK BOLA. yeahh!! tahniah kepada pasukan bola sepak Malaysia kerana telah merangkul pingat emas. tepuk laa tangan. duk baca lagi buat apa. hahaha.

aku nak cerita nih kat facebook, kan ada page I hate Indonesia, I love Malaysia. tengok lah page tuh. hehe. kalau orang Malaysia yang fanatic tuh mesti like page tuh. tapi aku tak like pun. alahh common laa kita orang Malaysia yang cerdik pandai nak ikut bodoh cam dorang tuh buat apa. itu semua membangkitkan kemarahan setiap individu jer.

kita yang ada akal nih, tak payah lah terjerumus sama macam dorang yang suka menimbulkan pergaduhan tuh. nak benci Indonesia tuh buat apa? apa faedahnya? lagu-lagu indon dengar jugak. mee sedap makan jugak. asal usul pun daripada indon jugak. tak perlulah nak buat page2 sebegini. takde jugak penyelesaian tuh nak benci membenci nih.

common lah ni hanya perlawanan bola sepak ok. tak ada nak menjejaskan ekonomi negara pun. kerajaan indonesia pun dah ambik tindakan yang sewajarnya dah. 10,000 ribu anggota polis, askar, lagi satu apa entah digunakan untuk jaga stadium tadi. see, takde pun main2 laser baling2 mercun. at least keadaan terkawal. so, kita tak perlu nak bergaduh-gaduh atau berperang siber nih.

apa-apa pun, kita rakyat Malaysia harus menyokong sukan negara kita sendiri asalkan tidak timbul unsur pergaduhan antara mana-mana pihak. yang penting Malaysia Menang. Alhamdulillah syukur. berdebar jantung aku tengok tadi tau. hehehe.

p/s : Jumaat nih cuti umum dan hari nih pakai baju warna biru tanda sokongan kepada pasukan bola sepak Malaysia.

5 comments:

gurlz16 said...

weh...xtau ke..smlm goal keeper kena laser r...nsib baik xdpt goal mse tu..huhu

Aisyah Taib said...

mmg lah ada. sekali jer kan? lepas tuh mana ada. aku rasa mgkin orang yg men laser tuh dah kena gasak ngan askar dorang.
lagipun, pemain malaysia dah buktikan yg dorang main dgn professional. sbgi bukti, kena laser xde buat apa2 pun. xde smpi nak kuar padang.
kajian doktor pakar mata malaysia jugak ada cakap laser yang digunakan tuh, tak memberi kesan pun kalau disuluh begitu. bnda akan jd kesan kalau disuluh selama 3 minit tanpa menggerakkan laser. so, kalau dorang suluh jauh2 tuh takde apahalnya.

aku rasa fiza, klu ko main bola smlm, indon dpt satu gol, ko kena laser mau terbakar stadium tuh ko kjekan. ahaha.

gurlz16 said...

haha..agak2 r weyh..aq xde r bodoh yang amat macam tu...tapi kan...mase indon dpt goal tu..y gol kedua xsilap...kena kpala player malaysia..klu x keeper dh bleh tngkap..huhu

Ajeyy Khalid said...

Waaaaa !
Cun sangat ! HAHA !
Nanti follow Blog saya ek . . :)

Anonymous said...

simply stopping by to say hello

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com