Saturday, February 8, 2014

Kebaikan Green Tea: Shape-Tea

hari nih nak review pasal green tea lagi. maklumlah aku sekarang masih lagi mencari green tea yang betul2 sesuai dengan diri aku dan betul2 best. sebelum ni aku ambik cleanx tea and nak cuba shape tea. last 2 weeks ada lah pulak guardian keluarkan trial pack. dalamnya ada 4 tea bags je. so ini review aku pasal shape tea nih.


1. rasanya sedap tak macam teh-teh yang lain di mana muka akan berkerut bila minum. rasa dia ofcoz la takde gula TAPI rasa air teh bunga matahari. so relax jela minumnya.

2. shape tea berfungsi sebagai detoxification. yang pasti, tidak melampau seperti cleanx tea di mana uolls akan jadi cirit birit. kalau shape tea just nice, apa yang kita makan, itu yang keluar balik. so aku memang suka lah sebab aku kan susah nak buang air besar. 

3. shape tea membuatkan kita berpeluh. yang nih macam best lah jugak sebabnya aku kan duduk dalam keadaan sekeliling ber-aircond but still boleh berpeluh sebab aku selalu minum shape tea nih. sometimes agak leceh jugak bila nak buat kerja sebab berpeluh. tapi untuk kesihatan redhakan aje. 


4. shape tea berfungsi sebagai slimming. yang ni tak berapa nak sure sangat sebab aku pun masih lagi meneruskan diet aku. hihi. mungkin, percent yang boleh membantu untuk slimming ni dalam 20% je kot. selebihnya dari pemakanan kita jugak. so aku belum dapat identify betul ke tak boleh slim minum shape tea. yang pasti any green tea 0kcal.

itu jelah kot review pasal shape tea. hihi. haa harga untuk trial pack rm6.20.
selamat mencuba! ;)

6 comments:

Ndra Jamal said...

tak pernah dgr lagi jenama ni..

Norhidayah Seman said...

bru je bli..ingt nk try.mcm positive result mnrik nk try

Anonymous said...

Memang berkesan teh ni... minum suam2 sebelum tido...

Anonymous said...

Awak minum berapa minggu.ok ke?saya br nak cuba.

peaceful1234 said...

Nak tanya.... masa haid buli minum teh nie ka???

Norhanani Binti Ahmad said...

Saya ada jual teh hijau original. Gred super..bukan serbuk.. hanya rm20 sekotak. Quality di jamin. Sila hubungi 0126025369. Teh Hijau Kurnia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com