Sunday, November 21, 2010

kisah saya yang anda tak tahu.

1. Malam-malam tido mesti nak kena ada bau-bauan.

apa hal pulak ni tiba2 je ada bau-bauan ni? nak kena ada bunga ros ke baru nak tido? heeeyyy bai jangan men giler bai. haha bau2an yg dimaksudkan ni bau yg polis tengah cari sampai sekrang. bau masham2 bushuk2. kalau polis jumpa barang tuh, perhhh mmg ke dalam ar jawabnya. mau tak dikira drugs kot. haha bantal x dapat, tilam pun jadi. handal tak?? aisyah bha ni.
*bapak muda i suka marah pasal bantak busuk i.

2. Tak pandai masak, tapi pandai makan.

haa bab ni memang i mengaku, i tak suka masak dapur. eh masuk dapur. masuk dapur pun sebab nak makan. kalau tak, haram. eh walaupun aku ni boleh dikategorikan tak pandai masak, tapi aku pandai rasa tau. sape yg masak tak sedap tuh, sume aku tau. apa rencah yg kurang, aku tau tau. jangan main giler. lately, aku dipaksa untuk belaja masak. act, teori aku tau. cuma belum buat praktikal je. mungkin sem 4 baru praktikar. hahaha! ceh takde ar. lately ni, dh selalu masak kot. selalu? hak tuihh! aku tau masak yg asas je. asas tuh bukan ar masak air.

haha kalau masak camnih, perhhh!

kalau setakat masak air tuh, baby baru lahir pun tau buat. ala basic2 jelah. takkan tak paham kot. ok paham pon. sebab apa saya dipaksa memasak? sbb bapak muda saya yg suruh. ngeee :D satu cuti sem ni asyik aku je yg ke dapur kot. mak aku goyang kaki tgk tv kat depan. woahhh! jd mam besar kt rumah tuh. tapi anakda tak kesah. untuk masa depan yg cerah :)
*aku malas nk sediakan bahan sebenarnya. leceh doh. lg satu orang kata orang pandai rasa ni pandai masak orangnya.

3. Pemalas tahap Gaban.

hahaha yg ni paling aku tak tahan. gaban tuhhhh. serius memang aku malas tahap gaban. kalau tak takkan ar mak aku bg tittle lazybum kat aku. itu dh jelas yg aku mmg malas. haha. tapi kini, kini. i repeat, kini. mak aku kata aku dah tak malas. ajaib bukan? well sentiasa pegang pada "nothing is impossible" kenapa mak aku kata aku dh tak malas? sbb aku sekarang dah jadi orang gaji tetap dirumah ketika berada di rumah. yeahhhh! mana taknya kalau dulu, lepas makan pinggan campak je kat sink. pecah nasib. kalau tak pecah alhamdulillah.


dah tuh soh lipat kain, dh cukup 4 hari ke atas baru baju2 tuh akan dilipat. itupun syukur kalau aku yg lipat. tapi selalunya mak yg lipat. hehehe. tapi kini, segalanya telah berubah. ewahhh bangga pulak. poyolah. orang mmg dh rajin ok. ko tuh je baru nk berubah. tak guna! ala relax ar. gua berubah pun sbb gua ada otak. gua xnak ar digelar 'menghabiskan boras yo' at least mak gua senang kat rumah. leh tengok citer safa marwa, cahaya dan macam2 lagi.

sekarang mak gua goyang kaki je. itupun dh buat gua senang hati. ingt la masa mak korang susah xkan ar korang dah besar2 pun nk susahkan mak lg kan? *tiba2 wat citer terharu pulak

4. Tak boleh hidup tanpa kopi, nescafe dan sebagainya.

aku dah tau dah jawapan korang. "tak baik minum kopi selalu banyak kafin. nnt otak ko leh jd giler" hahaha. dah ketagih nak wat macam mana? bayangkan time duk hostel dulu, 2 orang kawan bilik aku dh ketagih nescafe. baru cium bau nescafe aku, dh ketagih. hahaha. rasain lorr. nescafe la punca aku belaja ketika di bilik. niat di hati mmg nk belaja tapi tanpa nescafe, belum sempat baca the dah khatam. terus tido. at least ada nescafe, ok la cket. haha. radix la yg paling bestt!! julap kot. hahaha. bodoh!

konklusinya, ewah. takde konklusi. yang ada conclusion. 
the end.

6 comments:

gurlz16 said...

haha..ayat bapak muda tu y xblh bla...wakakaka...weh..lg stu an..pic ko mmg mcm pe y sandi soh wat r..hahahaha

EsyahTaib said...

well, saya kan datin tak rasmi :)

Raja Norhazrin said...

pic tu mcm kau ar weh
tgh cari menda nak mkn tetengah malam..

KimiCnoL said...

ceh,dah boleh kawen r gini..hehe ;)
http://kimicnol2203.blogspot.com

EsyahTaib said...

raje, ko cam tau2 je keje aku tengah malam kan? haha

Raja Norhazrin said...

aku memalam suke terbang gi jalan2
satu malam tu aku teringin lak gi area umah kau
tu yg aku usha2 jap aku nampak kau wat camtu
hikhikhikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com