Saturday, August 27, 2011

Xpax, Celcom, segalanya di tangan anda!

Assalamualaikum.

aku tak tau lah aku baru dapat tau ke apa pasal nih. new Xpax. X2 namanya. rasanya benda nih dilancarkan pada bulan April 2011. ok, apa yang aku nak citer kat sini benda nih eh bukan benda plan nih sangat berbaloi la. kenapa aku cakap berbaloi? memang dia sangat berbaloi la ngok. 

firstly, apa yang bagus. pasal call. selalu orang bg seminit paling murah pun 10 sen kan kan? eh yang nih tak main lah 10 sen ke 5 sen ke hape. 28sen okay. mahal tak? hahaha. 28 sen untuk 10 minit. bukan seminit yer adik2 sekalian. cuba bahagikan sekarang. tapi 28sen/10min hanya untuk celcom ke celcom.


'alah setakat celcom ngan celcom boleh la kan. cuba kalau ke talian lain, konfem singgit seminit.' woi woi. ko ingat nih company cekik darah ke apa ha. hmm, kalau ke talian yang lain seperti maxis atau digi, 28sen jugak tapi untk 5 minit. berbaloi sangat kot. cakap 20 minit baru singgit++ dia tolak.

kalau sms pulak, 1 sen untuk ke celcom. 5 sen untuk rangkaian lain. apa yang pelik untuk plan nih, korang tak payah nak tunggu birthday untk dapat call free. nk call orang mahal la apalah. kekadang aku agak pelik ngan orang yg sangat lokek kredit untuk call orang.

please lah weh. kita bukan kat tahun 1998 yer yang skali call seminit sampai 30 ingget dia tolak. please la. skrg nih dah murah giler dah. aku rasa plan nih sesuai la untuk orang yang sangat kedekut kredit. hahaha. yang pasti plan nih, takde bonus, 8pax, 15pax, teman 20. hari-hari dah dapat murah kan. nak apa lagi. hahah.

aku asalnya pakai UOX. bila dah tukar ke plan X2, tarikh tamat tempoh dia jadi macam biasa lah. takde cam dulu. TAPI korang boleh jugak buat tempoh tuh jadi setahun atau dua tahun. kalau 1tahun, byr RM30. kalau 2 tahun, bayar RM50. kira beli tarikh tamat tempoh tu lah. 

bagi aku, X2 nih sesuai untuk orang yang selalu bercakap tak kira apa nombor yg orang tuh pakai. keje dia nak call je tak habis2 kan. elok lah pakai X2 nih. UOX pun okeh. tapi selalu kan student nih lokek siket. balik2 sms. sorry der. kalau lu orang msge gua, gua mmg malas nak balas. gua jaga jari ok. lately, aku mmg suka call orang. even bnda simple pun aku call gak. hahaha.

jadi, pandai2lah korang fikir. apa yang bagus. kalau rasa bagus, tukar la tunggu apa lagi.
cara nak tukar ke plan X2 nih type MIG X2 hantar ke 28882. 
penukaran plan baru kena caj RM5.

kalau nak tukar ke plan yang asal contohnya UOX.
taip MIG UOX ke 28882. 

4 comments:

Raja Norhazrin said...

macam best

Nurul Fatihah said...

best mmg best..tp klu masuk voicemail mmg lg best kne tolak 28sen free2 je...menangis guwa oo..

Aisyah Taib said...

haa kalau yang itu mmg aku setuju la. even ko cakap seminit pun, dia tolak gak 28 sen. so, pandai2 lah kan. haha

FS Fa said...

aku da TERTUKAR hr tu...ckp seminit pun 28sen juga..hampah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com