Friday, May 18, 2012

Maybelline BB Cream 8 in 1

Assalamualaikum.


tengok gambar dah boleh baca kan? ok, aku nak review pasal produk maybelline yang nih. for me, bb cream nih bagus. kalau dia kata 8 dalam 1 maknanya betul lah tuh. dia tak tipu. aku tau banyak lagi BB cream yang lagi bagus. tapi yang nih affordable la kan untuk student. below 50 i think. 

actually benda nih aku dapat free trial punya. itupun kakak aku beli barang kat guardian then dapat free. dia taknak dia kasi lah aku. aku pun try la nak tengok bagus ke tak. ingatkan benda nih sticky rupanya tak. bila kita pakai dia nampak smooth. kira okay la.

one more thing, BB cream nih sesuai untuk orang yang kulit berminyak macam aku. skin type aku combination which is T-zone je yang berminyak. kat bahagian lain kurang berminyak. kelmarin aku guna aku rasa kulit aku dah kurang berminyak. so, aku identify apa yang aku guna sampai kurang berminyak nih kan. rupanya aku guna bb cream maybelline nih ha. today aku try lagi. memang kurang berminyak. terbukti lah BB cream ni bagus.

lepas tuh, kulit aku nih cam tak boleh nak terima compact powder tau. bagi lah brand apa pun. semuanya tak jalan. aku rasa kulit aku berminyak tahap gaban disebabkan bedak. memang tak lah aku nak pakai lagi dah bila ada bb cream nih. lepas nih, boleh la aku beli yang besar pulak. hehehe.

p/s : kulit kita tak sama. ada benda yang aku guna okay, orang lain guna tak okay. ingat! BB cream nih hanya membantu sahaja. tak yah nak taksub sangat. yang penting dalaman yang kita kena jaga.

related entries :
1. Perbezaan antara BB Cream Maybelline SPF26 dan SPF50
2. BB Cream

5 comments:

COOLEST VANILLA said...

hehhehe....sya cuak ko try pakai BB cream Loreal yg baru tu..mcm best jak niy

Aisyah Taib said...

best memang best. harga dia pun best. hahaha

azie said...

Harganya brape ni..ssah sgat nak tahu harga..huhu

Anis Sahar said...

Salam Kak Aisyah, saya nak tanya kalau kita pakai BB cream, perlu tak kalau kita pakai mosturiser, sunblock dan toner? Kulit saya pun berminyak :( hehe

AisyahTaib said...

toner, moisturizer wajib pakai. kalau guna bb cream yg dah memang ada SPF, tak perlu guna sunblock. kalau guna bb cream yg xde SPF, kena pakai sunblock. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com