Wednesday, November 20, 2013

Online Store; Guardian Health and Beauty

Hai semua! ;)

semalam aku ada lah selak2 calender baru dari Guardian sempena promotion bulan November nih. purchase rm100 and above or rm40 brand guardian or first choice, boleh dapat calender tuh free while stock last. masa aku belek2 tuh, tetiba ada satu quote nih keep calm and shopping online with guardian. what? guardian ada online store ke?

anjat gegirl bila baca tuh tau. balik terus bukak website terus check harga2 dia samada sama ke tak dengan retails. rupanya kan, ada beza weh harga dia. ada yang sama, ada yang tak. and difference harga dia agak jauh la jugak. tapi kalau online store, postage kena bayar. bayar pun 3kg yang pertama rm7. kalau lebih 3kg, kena tambah rm1 setiap 1kg yg seterusnya. tapi bila dicongak2 balik untung lagi beli online store kalau kt online store tuh betul2 murah daripada harga kedai dan ada banyak beli barang kat online.

contohnya:


strip Accu-chek active tuh kalau kat kedai harga dia rm52.30. kalau beli dua rm93.88 kalau tak silap. boleh mix dengan mana jenis Accu-check strip yang lain. ada 3 warna. biru, merah and hijau. see kat online boleh beli satu kotak strip tuh dengan harga promo. tak perlu nak beli dua untuk dpt discount. begitu juga dengan accu-check machine tuh. kat kedai takde offer harga dia still rm119 but as you see there its only rm98.88.


yang Biogrow Oat BG22 tuh pulak kalau kat kedai boleh beli satu tin dengan harga rm65.98. kalau beli 3 tin dapat harga promo rm175. tapi kat online beli satu tin mahal sebab dia normal price iaitu rm88.90. nak kena beli sampai 6 tin baru dapat harga promo iaitu rm339. boleh compare kan? hihi.


kalau guardian hand soap ni pulak kat kedai dia offer 2nd but rm0.80. harga asal still sama iaitu rm5.90. untung beli kat online sebab buy 1 free 1. jimat rm0.80 okay. tapi rugi tang postage sebab rm7 kan. kalau beli banyak untungla kot.


yang redoxon pulak kat kedai harga dia rm109 untuk trio pack. tapi kat online rm103 je. quite cheap kot. yang mana ada smiley tuh means best price. takde nak less berapa percent. dah habis best price la kuno.

tapi lagi sekali saya ingatkan harga dia kita sendiri perlu compare dengan retails. ada yang mahal ada yang murah. kalau nak beli on9 pun kena kira gak postage dia. postage dia tak free ye. hihi. 

p/s: esok 21hb November dah start promotion untuk year end sale! ;) penat iolls nak set up promotion tau. uhuks.

website: https://online.guardian.com.my/

5 comments:

anajingga said...

salam ukhwah aisyah: betul tu kdg2 kena double check harga2 brg2 online ni juga dengan harga pasaran..apapun good info...

Kenari Putih said...

Yela, sebenarnya kalau kita beli online kita jimat utk kos transportation. Hihi.. Dan lagi satu kalo kita sibuk sgt dah xsempat nak pergi guardian kita shopping online lebih giving more benefit sebenarnya terutama dari segi kita nak manage masa kita.

RABYA said...

Hello sis... nk tanya, after kita dh bayar via online banking, mcm mana nak tahu brg kita ni akan di pos bila? Lagi satu guardian akan beri notification tak untuk every purchase barang yang kita dah bayar tu?
need your response desperately.
thanks :)

Aisyah Taib said...

dia akan bagi notification in details kat email apa yg kita beli dan apa yg kita dah bayar.
sama je macam kalau beli on9 kt lazada etc.

Sarah Nabila said...

hi nak tnya, dia hntar pakai apa ya? poslaju or gdex or etc?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com