Wednesday, December 12, 2012

Review : Aloe Vera Soothing Gel from Nature Republic

Assalamualaikum.

nih lagi satu produk yang aku nak share dengan korang. aloe vera soothing gel from nature republic. pernah dengar tak? tak pernah? jom baca sini. aku rasa inilah produk yang paling aku suka dan selalu aku guna. 


pertama sekali, gel nih ada 8 fungsi tau. kira 8 in 1 lah konon. tapi seriously memang 8 in 1. gel nih boleh berfungsi hampir seluruh kat tubuh badan kita tau. yang pastinya, aku selalu guna lepas cukur. bila lepas cukur kan selalunya kulit kita ada rasa pedih2 siket. so, untuk hilangkan rasa pedih tuh aku akan sapukan gel aloe vera nih. memang redha lah pedihnya. 

next, aku guna gel nih untuk hair treatment. lepas lepas mandi tuh seminggu sekali aku akan sapu kan gel nih kat hujung2 hujung rambut. last sekali, aku guna untuk body care. selalunya aku sapu dekat tangan dan kaki supaya lembut. sumpah wa cakap sama lu after guna gel aloe vera from nature republic kulit lu jadi lembut. tak tipu! 

selain tuh jugak, gel aloe vera nih berfungsi sebagai base make-up. yang nih aku tak pernah lagi try sebab aku kan jarang dah nak bermake-up make-up segala. so, tak pernah lagi cuba keberkesanannya. dia jugak berfungsi untuk mask pack. yang nih aku dah pernah try. memang lembut muka kita dia kerjakan. sangat best! boleh tengok gambar kat bawah kalau nak tau fungsi dia yang lain.


kalau korang beli nih sebiji, memang takkan menyesal lah. 8 in 1 kot. harga tak mahal pun just around rm32 lah begitu. tak ingat dah. so, why not you have it 1 for your personal care? hik hik.

15 comments:

✿A I N A A✿ said...

murah juga... sbb ena tgh cari aloe vera ni sbb my fiance suruh ena gumurkan muka ni dengan gel lidah buaya a.k.a aloe vera kalau nk hilangkan jerawat

Mimi Nur Farahin Hassan said...

Macam menarik, kat mana boleh dapat ???? hehe

Nur Farahan said...

mana kau dapat natang nih?

Aisyah Taib said...

boleh dapat dekat butik Nature Republic. selalu kat mall2 ada. ala kedai korea korea nih

Dira said...

Owh..xpernah dgr lg brand ni..

seharum lavender said...

memang best pon. stokis dia pon skit je kat kL. tak mcm brand TheFaceShop tu...tp kalu da stat beli tu tak kan cari yg lain

Siti Umairah said...

Product ni halal x ea?

Siti Umairah said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

hi, may i ask? kalau sapu gel ni dekat muka je boleh ke?

Aisyah Taib said...

boleh je kalau nak sapu kat muka. i sapu je kalau kulit terlampau kering

Anonymous said...

saya ada jual this soothing gel.. customer pun suka dan puas hati.. whatsapp 013-4037249 :) do visit on instagram debellezakiosk :) thanks..

Anonymous said...

saya ada jual soothing gel ni :) just whatsapp 0134037249 utk order :) alhamdulillah.. customer puas hati dan suka pakai .. rajin2 jom singgah instagram sy @debellezakiosk :) salam kenal semua . maaf tuan punya blog, tumpang iklan :) *sharing is caring :)

Anonymous said...

Tak tau la. Saya pun dari dulu masih pikir benda sama?

Nur Amira Zainol Azlan said...

akak,kita share eh :D suka baca blog akak..

Pretty Superman said...

Baru je beli tadi . Tak sabar nak guna >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com