Saturday, April 14, 2012

updated.

Assalamualaikum.

rasanya dah dua kali aku jalan-jalan ngan Farahana luar dari Kuala Selangor. well, ada banyak reason kenapa aku pilih luar dari KuSel. salah satu sebabnya adalah aku nak tau camne nak pegi ke tempat itu ini menggunakan pengangkutan awam. kedua, aku sendiri yang nak pi berjalan ngan kawan ke tempat-tempat begitu. ketiga, aku ingin belajar memberanikan diri. itu jer.

tapi bila mak abah aku tanya kenapa sampai nak pegi sana? kat kuala takde ker? alasan yang aku bagi adalah. satu, esyah nak beli kasut cantik. dua, nak cari baju. dan reason seterusnya bermula dengan nak cari nak cari dan nak cari. hahaha :p

selalunya kalau aku jalan-jalan ngan kawan, aku lebih suka cuci mata, penatkan badan dan lenguhkan kaki semata-mata. balik rumah tak bawak pape. hahaha. itu memang hobby aku. hakikatnya, aku suka shopping online. ko bawak aku pegi tempat shopping besar mana pun, aku takkan beli pun. beli pun untuk orang jer. entah ar aku pun tak tau kenapa aku camnih.

salah satu sebab kenapa aku tak suka beli-beli barang kat mall, kedai or pasar malam adalah satu menyusahkan aku nak kena test bagai. kalau online, ko beli jer pastu dah sampai ko try la sndiri.  ok ke tak ke terima jer. tak buang masa. klu kat shopping centre nih, memakan masa berjam2. boring. lagi satu, aku tak suka mencari, dan memilih. paling lahhh aku tak suka. lambat.

so, hari tuh keluar merayap je lebih. pegi cari kain cotton sume corak lama. i think, shah alam more better than KL. hahaha. entah2 kedai shah alam yg borong kain2 tuh sume. aku beli untuk mak aku jer sepasang. paling best jalan kat Jusco Bukit Tinggi. di situlah aku merasakan keamanan dan tiada kesesakan. happy aku pegi sana weh.

sampaikan ada Skin Renew buat promotion kat Fana, aku yang menyebok. hahaha. puas si Fana kata takpe takpe. aku yang pegi kat cina tuh tanya macam-macam. hahaha. okay la jugak. sudahnya dia yang terima promotion orang tuh. hikhikhik.

conclusionnya kan, aku tak suka shopping yang depan mata. aku lebih suka shopping online. that's why bila aku pegi ke bandar2, aku cuci mata je. kalau aku terjumpa benda2 yang aku berkenan, baru aku beli. KL takde ape la aku rasa. itu itu jer. yang banyak PTI. tuh je aku tau. hahaha. satu je hebatnyaa, dia banyak pilihan. aku kan tak suka nak lama2 nak belek2 la apa lah. hehehe :p

so, itu jelah untuk itu pada hari ini. akan update di masa hadapan. sekian.

4 comments:

miss fana said...

ha..eok sangat la tu....eh..bukit tinggi mmg aman la...seronok kalau jalan2....lpas nie kite g sunway plak...hahaha....

Aisyah Taib said...

aman lah sangat weh. sesak aku tengok.

ko cam tau tau je aku nak ajak ko pi sunway plak. hikhik. memang satu kepala.

Raja Norhazrin said...

sonoknyer. kalau tak tau jalan boleh tanya kau lepas ni.

Aisyah Taib said...

hahak. boleh2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com