Thursday, August 16, 2012

Tips Penjagaan Kulit Muka 2.

Assalamualaikum.

pernah dengar tak mask yang diperbuat daripada putih telur? jangan nak tipu kata tak pernah dengar. mostly semua dah tau mask yang diperbuat daripada putih telur adalah mask paling bagus. tak tau sampai mana kesahihannya. 

so, last 2 days aku ada tengok video kat youtube pasal rahsia kecantikan siti nurhaliza. kat dalam video tuh, dia cakap lah kalau dia nak hilangkan jerawat secara cepat dia guna putih telur je sebagai mask. sebab putih telur tuh ada banyak protein. itu yang dia selalu buat lah.


aku pun terpengaruh dengan video tuh, esoknya terus aku try. guna telur ayam kampung okay. seriously, sangat best. bila pakai terus muka rasa tegang dan bila dah cuci, rasa segar sangat. putih telur kan hanyir siket, jadi lepas cuci dengan air biasa aku terus cuci ngan sabun muka. lebih segar. then, esoknya ada 2 jerawat kat pipi aku yang sedang rancak membiak menjadi terbantut. hehe. betul lah kata siti tuh memang cepat hilangkan jerawat. then hari nih pun masih aku continue guna putih telur tuh. okay :)

korang boleh lah usha video siti tuh. klik link kat bawah nih.

3 comments:

ainraus said...

yeay! nak try lahhh.
hikhik. search tips penjagaan muka. terus sampai blog awak. kita follow!

AyaZuki Is Cullen said...

yeke?wahh nak cubalahh..sekarang jugak kite pakai..hehe

Anisah rahim said...

N follow sini.bw kawkaw tip kecantikkan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com