Tuesday, December 14, 2010

Tupperware.

Semalam, time aku tengah sibuk melayan facebook, tiba2 mak aku masuk bilik aku sambil buat bunyi orang yang tengah pedas ‘arhh ssss..ssss arhh’ macam tu ar bunyi nyer. Aku pun cam pelik apa hal lak begitu bunyi nyer kan. Terus aku toleh ke kiri tengok mak aku. Rupanya dia tengah pegang cili merah. Dia nak kasi kat aku cili tuh.

Aku pun terus ketawa tengok mak camtuh. Mak mmg suka wat lawak ngan aku. Nak tau bagai mana rupa cili tuh? Ha tengok la gambarnya.

ni lah cilinya. 

Lepas aku ketawa, mak pun cakap ‘ko kan dah ada bawang putih, tambah la cili. Baru ada rasa pedas siket’ seyes, mak aku betul2 buat muka seyes seolah2 dia cam soh aku masak. Nak masak apa pulak tengah2 malam tuh kan. Haishh.

Aku ingat nak register member card Tupperware la. Mana tau aku leh jual nanti bila dah besar. Haha kawan2 aku dah kahwin nanti, boleh la aku jual kat depa. Fuhhh! Boleh maju. Harga kawan dapat diskaun lebih.

p/s : mak gua cakap ‘ko nak tupperware2 tuh ambik la. Bukan leh bawak kubur pun. Tu ha kat rumah depan tuh pn banyak lagi mak punyer. Ambik la’ sem 2, penuh Tupperware dalam bilik :)

*mak gua pun dah sediakan tupperware untuk masak maggie, untuk makan nasi, untuk minum air sejuk, untuk minum air panas, untuk simpan biskut, untuk simpan gula. gilerr!

1 comment:

gurlz16 said...

haha...elok r..nati aq tlong gunakn ek..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com