Friday, December 3, 2010

fabrik kain

Sekarang ni fashion baju dah pelik2 dah. Banyak fashion yang dah kembali ke zaman dulu kala. Bukan lagi kini kala. Contohnya baju polka dot. Cumil nih. Ada dot2 kat baju. Orang lain pakai mmg cumil, but not for me. Hahah tak tau pehal aku taknak try pakai baju polka dot. Funny kot.

Fabric kain yang paling aku suka English Cotton la. Superbbb!! Kain lembut bak sutera. Sah2 tipu! Haha. Kain dia tak lembut. Tapi sedap pakai. Harga konfem ar mahal. Mahal pn takde la mahal mana. Standard ar kalau 4 meter rm60 rm70 kan? Ok la tuh.

contoh corak cantik bukan?

Why i like English cotton? Punyer pasal la nak suka ke taknak. Pehal ko? Eceh takde la. English cotton nih kan kain dia bunga kecik2. Untuk orang yg badan besar cam aku nih, ok la kalau pakai. I loikkkeee. Baju aku yg paling aku suka yang kale pink bunga dia tapak kale putih. Itu yg paling aku suka. Kain dia cam baju sekolah nih. Pastuh kan, kalau basuh pn tak kecut kain tuh. Tak senteng kalau aku pakai balik.

Bukan cam kain yg aku beli kat jackle tanjung karang tuh. Sumpah kain kat kedai tuh tak elok. Aku kira kain kat kedai tuh kain tipu. Can you imagine, kain semeter rm16 brand English cotton, pakai konyok habis. Dah tuh bila basuh pakai balik senteng habis. 10 kali ko basuh? Betapa kecik baju tu akan jadi? Ish3. Tak suka aku kedai tuh.

Baik lagi kat butik Amy Collections. Dah tentu halanya dia tak menipu. Setakat ni Alhamdulillah semua kain2 english cotton yg aku beli kat kedai dia tuh sumenya sedap pakai dan berbaloi2. Biarpun harganya agak mahal sedikit, tapi sangat berbaloi.

Mak ada buat tau baju cotton untuk aku. Tapi kain murah je. Semester 4 5 6 ingget jer. Hehe. Baju tu wat belasah jer. Mak soh wat gi kelas hari2. Yang pelik dan hairannya ramai pulak ingat kain tuh kain mahal. Hahaha mungkin sebab coraknya sama ngan kain mahal. Mungkin la.

p/s : japaneese cotton yg paling mahal dan paling sedap. betul2 holiaw! (ada jugak yg murah) and, ada jugak english cotton bunga besar :)

3 comments:

Raja Norhazrin said...

I ada beli yang polka dot punya tu.
tapi tak berapa nak dot la.
mesti kau nak kata aku cumil bila pakai baju tu nanti.
hakhakhakhakahk *perasan =.="

EsyahTaib said...

haha seyes perasan.
apasal aku tak penah nampak ko pakai baju polka dot ko tuh?

Raja Norhazrin said...

aku baru buat ar, tu nak pakai kat U nnti..
hehehehhehe...
wey ! aku baru jumpa english cotton wey!
best wey ! takpe2, nanti ar aku borong...
*eksaited

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com