Thursday, June 5, 2014

Girls Talk: Cara Pemakaian Tudung Bagi Pengantin Perempuan.

Hai semua!

hari ni saya nak share pasal cara pemakaian tudung untuk pengantin perempuan pulak. memandangkan cara pemakaian tudung sekarang pelik2, so saya nak share gambar2 pengantin bertudung yang saya rasa cara pemakaian dorang nampak simple, tak serabut and for sure lawa la kan. 


 



cara pemakaian tudung bawal dorang ni simple je. macam pegi pasar hari2 punya style. hikhik. bezanya kalau nak nampak elegant siket letak la veil kat atas kepala biar nampak meriah va va voom siket. bagi saya yang utama untuk pengantin adalah muka. muka berseri, tudung simple pun jadi je kan.

bagi yang suka berselendang pulak, rasanya lebih elok kalau guna material chiffon. basic shiffon tu ha. boleh je beli kat kedai kain mcm biasa then jahit sendiri. boleh adjust besar mana kita nak labuh tudung tuh. tapi tudung bawal sekarang pun banyak je style chiffon crepe. so kalau nak buat bahagian depan tu lebih mudah nampak wavy (ala2 langsir gitu) siket.




good luck everyone! ;)

p/s: sumber gambar daripada instagram, facebook dan google.

8 comments:

Maria Firdz said...

Cantik cuma lagi cntik labuhkan menutupi dada tu... ;-)

Mysara Ab Rahman said...

Yg bawal actlly pn nmpk mmg cntk cuma slalu tkut klu sndri pkai jd ntah pape..hee

timm bill said...

guna tdung bwal..simple n nice..

FiZ said...

pakai shawl menjadi pilihan hati saya.lebih labuh dan rasa tertutup sedikit.

Azura Jhamary said...

Cantikk..boleh lah lepas nie adik beradik nk kwen try buat ..follow Facebook Azura Jhamry ea

Azura Jhamary said...

Cantik sgt

Azura Jhamary said...

follow fb

Azura Jhamary said...

Cantikk..boleh try bila adik beradik kawan klau nak kwen ..follow Facebook Azura Jhamary

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com