Thursday, June 23, 2011

sangat mencabar. sabo jelah !

Assalamualaikum. 

Lama beno rasanya tak mengepost blog. Takde masa nak post and takde internet nak digunakan untuk mengepost. Ituuu lah masalah yang aku hadapi. Takpe tak kesah. Gua pun dah macam takde idea jer nak post something kan. So, tak payah la. 

Ok, ringkasan untuk sepanjang aku start new sem nih. Setakat nih aku masih lagi boleh terima seadanya segala yang diberi. Aku sampai di KK berdua jer dgn fiza. Takde sape yang jemput. Itu pengalaman pertama sejak abang aku tidak lagi duduk di kk. Dah la sampai tengah hujan lebat. Angkat beg yang berat2 tuh aduhh. Takyah citer lah. Lepas tuh an malam tuh tetiba aku rasa macam nak nangis. Hati pun cam tak sedap, so aku call abah aku kat sana. Alih2 kan dapat tau mak aku kat dalam ambulance on the way nak pegi hospital. 

OMG. Mengalir terus air mata ouh. Takde tangguh lagi dah. Sebelum balik KK lagi, mak aku memang dah sakit. Sampai dia pun takleh nak hantar ke airpot. Yang hantar hari tuh hanya abang aku Aien dgn EG jer. Punyalah risau aku malam tuh. Nangis yang teresak-esak nih. Huhu. Nasiblah ada Fiza tukang sabarkan aku. And thanks to Farahana Nabilah yang sudi datang rumah sewaktu ketiadaan saya untuk melawat mak saya J 

Lepas daripada tuh, esoknya kuliah pun bermula. Macam biasa first class is BEL. Takde lecturer. Sampai seminggu. Lepas pada seminggu, jadual banyak yang bertukar. Ouh bab itu memang aku payah nak terima. Tapi apa boleh buat terpaksa jugak terima. Jadual kelas aku majority petang ke malam. Contoh eh, hari isnin kelas start jam 4 petang. Habis pukul 8 malam. Hari khamis pukul 2 sampai 8 malam. Hari selasa ngan rabu hanya ada satu kelas pagi sahaja 10-12 pd hari selasa, 8-10 pada hari rabu. Selebihnya semuanya sambung pada belah petang. 

Haa, hari selasa tuh. Kan pagi 10-12. Petangnya start jam 5 ptg sampai 9 malam. Yang rupa macam jadual kelas siket aku rasa hari jumaat jer. Mungkin sebab hari jumaat nih hari yang dirahmati oleh Allah SWT, jadi jadual dia pun mmg dirahmati Allah. 8-12. Break 2 jam. Sambung 2-4. That’s normal time. Not like others. Huhhh! 

Cukup pasal jadual kelas. Cerita pasal kawan2 pulak. yang nih memang memberi tamparan hebat kat aku. Majority daripada kelas aku result dia naik beb. Bukan naik siket tapi banyak ouh. Memang aku terkejut beruk la kejap. Aku ingat ramai yang jatuh result dia. Alih2 aku jer yang jatuh resultnya. Dorang dah jadi pembakar semangat gua. Gua rasa nak beat jer ngan sume tuh. Mungkin last sem gua rasa gua dah hebat sangat. Ataupun gua rasa fadeup dgn subjek yang gua ambik. And maybe.... 

Ahh cukup la pasal last sem. Yang lepas tuh lepas. Aku tau apa salah aku, dan aku perlu betulkan benda tuh. Tak perlulah orang lain nak tau apa sebabnya kan? Hehe. Pasal mid-sem pulak, aku tak plan lagi nak pegi mana. Ai maklumlah. Aku tak balik Kuala kan, so terpaksalah plan something untuk pergi ke mana cuti nih. Seminggu tuh bukan siket masa. Haha. And jadual balik raya aku 20 Ogos sampai 4 September 2011. So, 2 minggu lah cuti kat rumah. 

Hmm, jadi itu jelah yang dapat diceritakan setakat nih. Nanti kalau ada pape yang best, tak best aku citer lagi. 

p/s : harapnya sem nih aku boleh faham, jawab, score semua subjek yang aku ambik.

4 comments:

che'ah said...

kte ckp ngn ko an kte tuka class sem nie??nk dijadikan crite!! mejo new clasmate nie dean list..pergh...mati mngeja...best of luck tok sem bru nie kawan!

Aisyah Taib said...

ahahaha. gud luck lah ok.
sama2 kite mengejar impian :)

Nur Farahan said...

syaa..mak ko ok???
don't gve up laaa..ak pun blaja eco sem ni..
x balik ke weeh...alooooo

sekamar rindu said...

singgah folo ur blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
My Ping in TotalPing.com